Chyba rozrząd...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Aktyvny
    Classic
    • 2017
    • 0

Chyba rozrząd...

wiecus, niestety jest to bolaczka 01 tdi, za male tarcze do masy samochodu zwlaszcza w kombi. W sierpniu 2013 r wlozylem zestaw TRW i po raptem 500km przy mocniejszym hamowaniu poczulem bice a nawet bujanie autem, a byl to piekny sloneczny dzien. Nawet przetoczenie niewiele pomoglo. W zeszlym roku na wionse zalozylem ATE standard i euforia trwala jakies 5tkm i znow czuje delikatne bicie. Podobno sprawdzaja sie tarcze z wyzszej poolki ATE PD, zimenrmany naiwercane, ktore lepiej odporowadzaja cieplo. Moj nastepny zakum to beda ATE PD lub Brembo MAX
    Szczegolnie problem tyczy się tych O1 z zestawem 280mm na przodzie. Sam w mojej O1 miałem 280 i notoryczne problemy z biciem. Zmieniłem zestaw na 288 (zwrotnice, zaciski) problem jak ręką odjął i hamowanie lepsze :wink:
  • Aktyvny
    Classic
    • 2014
    • 1

Chyba rozrząd...

Witam serdecznie prawdopodobnie padł mi rozrząd tak mi się wydaje ale na 100% nie jestem pewien ale w niedziele nic się nie dowiem wiec mam pytanie czy ktoś orientuje się jakie to mogą być koszty naprawy
    Octavia 2003r 1,9 Tdi 4x4 ale nie wiem jaka moc silnika

Komentarz

• sebu
      L&K
      • 2008
      • 1304
      • Octavia II (1Z3)
      • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
      • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Popraw sobie dane silnika w profilu,bo są inne niż podajesz w temacie.
      Zamieszczone przez Aktyvny
      wiec mam pytanie czy ktoś orientuje się jakie to mogą być koszty naprawy
      Pewnie z 4000 tyś.
      Głowica,zawory,szlif,uszczelki,olej,robocizna+coś tam jeszcze wyjdzie = wysokie koszta,taniej wychodzi kupić inny silnik,Ale jak auto stoi pod domem,a nie u mechanika,to można porównać to do wróżenia z fusów.
      Jak zaprowadzisz autko do mechanika i poda przyczynę lub stwierdzi jakąś usterkę,to odezwij się na forum skonsultuj koszta,może można będzie w czymś pomóc.
      A jakie objawy były,po prostu zgasł,może coś się działo przed zgaśnięciem :?:
      Nie pij za kierownicą. Stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz
      jak pomogłem to daj punkcik
      sprzęgło od G 60

Komentarz

• andrzej1962
        L&K
        • 2010
        • 1306
        • Octavia III combi (5E5)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
        • DADA 1.5 TSI 150 KM

Zamieszczone przez Aktyvny
        prawdopodobnie padł mi rozrząd tak mi się wydaje ale na 100% nie jestem pewien
        ale że co się stało?

Komentarz

Pracuję...